Vil kjempe for den sorte diamanten

Venstre er på hogget. Både når det gjelder Smelteverkstomta og regjeringssamarbeid. — Å rive mer nå, vil svekke muligheten for verdensarvstatus og sjansene for å hente statlige kulturmidler, sier Gunn-Vivian Eide til Hardanger Folkeblad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Odda

Budskapet fra Venstre er konsentrert om to hovedsaker:
• Smelteverkstomta som Oddas nye merkevare. De skal bidra til å trekke statlige midler til distriktet og Odda.
• Et tredje regjeringsalternativ.

Inge Børslien

Politisk samarbeid
— Nå drukner alt i diskusjonen og Jens eller Jensen, sier Inge Børslien, lokalpolitikeren som også står på sjette plass på stortingslisten. Han vil ha fokus på et mer sannsynlig alternativ; samarbeid mellom Høyre, KrF og Venstre, skriver avisen.

Gunn-Vivian Eide

Kulturminnevern
— Kulturminnevern er viktig for Venstre. Historien er nødvendig for å møte fremtiden, sier Eide som vil ha statlig støtte til viktige kulturminner. Hun understreker at Smelteverkstomta både har egenverdi og verdi som næringseiendom, og oppfordrer Oddasamfunnet til å enes om hvordan toma best skal
utnyttes.

Les mer om saken i dagens Hardanger Folkeblad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**