Puslete elbil-satsing fra regjeringen

Venstre er positive til at regjeringen nå vil bedre forholdene for bruk av elbil, men Venstres nestleder Trine Skei Grande mener det er forunderlig at regjeringen har stemt ned forslag etter forslag som kunne bedret vilkårene for kjøp og bruk av elbil denne stortingsperioden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Venstres Trine Skei Grande kritiserer sen elbil-satsing av regjeringen

Venstres Trine Skei Grande kritiserer sen elbil-satsing av regjeringen
Foto: Caroline Roka

Satsingen kommer for sent
Samferdselsminster Liv Signe Navarsete vil bruke 50 mill. på å bygge ut et nett av elbil-stasjoner i landet. I et intervju med TV2 nyhetskanalen i dag viser Skei Grande til at Venstre har fremmet forslag om å fjerne momsen på leasing av el-bil og skifte av batteri. Venstre har også fremmet forslag som vil gjøre det enklere og mer lønnsomt for firma å bruke elbiler, ved å fjerne beskatningen av elbiler som firmabiler og bedre avskrivningssatsene for kjøp av elbil. Alle disse forslagene har til felles at de har blitt nedstemt av regjeringen.

Må bli enklere å velge miljø
– Det må bli enklere å velge miljøvennlige løsninger. Skal vi få flere til å benytte seg av elbiler må det være lønnsomt i både bruk og innkjøp, mener Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**