– Nå er det valgkamp!

Venstre i Finnmark har startet valgkampen med stand på torget i Alta på torsdag, stand ved Mega i Karasjok på fredag og på torget i Lakselv på lørdag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Fra stand på torget i Alta

Fra stand på torget i Alta
Foto: Vera Lysklætt

Det var hustrig og kaldt i Alta på torsdag – allikevel fikk vi delt ut en god del materiell til velgerne. I Karasjok var det svært mange som kom innom standen vår for å slå av en prat med Karasjoks egen stortingsrepresentant og 1.kandidat ved stortingsvalget, Vera Lysklætt. I Lakselv fikk vi også delt ut mye materiell selv om været ikke var det aller beste så kom det etter hvert en god del folk på torget.

Stortingsrepresentant Vera Lysklætt på stand hjemme i Karasjok med tvillingene Elise og Birgitte.

Stortingsrepresentant Vera Lysklætt på stand hjemme i Karasjok med tvillingene Elise og Birgitte.
Foto: Vera Lysklætt

– Det er veldig godt å høre at folk har fått med seg at jeg har tatt opp svært mange saker på Stortinget for Finnmark generelt og samiske spørsmål spesielt i denne perioden. Det vil jeg selvfølgelig fortsette med dersom jeg kommer inn igjen ved dette valget. – Drivkrafta mi for å ønske en periode til på Stortinget, er at jeg der kan få tatt opp saker som er viktige for oss i Finnmark, sier Vera Lysklætt.

Trivelig på stand i Karasjok i godværet.

Trivelig på stand i Karasjok i godværet.
Foto: Vera Lysklætt

– Og, for Finnmark så er det ikke bare én sak som er viktig. Det er svært dramatisk når vi nylig fikk høre at siden 1992 så har 25 % av befolkningen flyttet fra kystkommunene. Vi har veldig mange og store utfordringer i fylket vårt. Og, den aller største etter min mening er at vi ikke har arbeidsplasser som er attraktive og spennende nok til at vår ungdommer som må reise bort for å ta en utdannelse — at de ikke har jobbmuligheter i hjemfylket etter endt utdanning, sier Vera Lysklætt.

Stand på torget i Lakselv. T.h. Vera Lysklætt.

Stand på torget i Lakselv. T.h. Vera Lysklætt.
Foto: Vera Lysklætt

– En annen og stor utfordring for oss er manglende rekruttering til primærnæringene. Primærnæringene fiskeri, landbruk, reindrift, duodji og utmarksnæring er svært viktige næringer for Finnmark. Men, for eksempel i min hjemkommune, Karasjok, som tidligere har hatt svært mange gårdsbruk i Finnmark-sammenheng, så har vi dessverre svært få gårdsbruk igjen. Vi har mye god dyrkamark på elvenessene i vår kommune og mat kommer vi til å ha behov for også i framtida. Matvareberedskap er svært viktig, sier Vera Lysklætt. – Noe må gjøres og det temmelig raskt. Dyrka marka gror igjen — og vi får et pjuskete landskap. Det kan vi heller ikke ha i et fylke som satser på reiseliv.

— Av hensyn til primærnæringene så er jeg også svært opptatt av at vi må opprettholde og videreutvikle så vel landbruksskolen i Tana, fiskarfagskolen i Honningsvåg og reindriftsskolen i Kautokeino, avslutter Vera Lysklætt.

Valgkampen fortsetter i dette enorme fylket vårt – og stortingsrepresentant og 1.kandidat Vera Lysklætt gleder seg til å møte folk i samtlige kommuner i fylket.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**