Frp kommer ikke i regjering

Olav Garvik lister i BT 11.08. opp syv ulike regjeringsalternativ, men utenom en mindretallsregjering med AP alene, er det etter mitt syn bare en koalisjon av H, V og KrF som er et sannsynlig alternativ, skriver Gunn-Vivian Eide i dagens BT.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Hovedbrosjyre, Venstre, Skei Grande, Sponheim, Elvestuen

Erfaringen med Bondevik II er at en slik regjering er meget styringsdyktig fordi den kan basere seg på vekslende flertall og gode sentrumsløsninger. Når det gjelder Frp og Høyre vil de til sammen kunne mønstre opptil 35-40% av velgerne. Det er altså over 60% av velgerne som ikke støtter at Siv Jensen skal slippe inn i regjeringskontorene, og det vil bli et stort flertall på Stortinget mot en slik koalisjon.

Gunn-Vivian Eide

Det er synd at så mange prøver å forenkle valget til «Jens eller Jensen», når resultatet trolig blir en mindretallsregjering med Ap eller med H og sentrum.

Gunn-Vivian Eide
Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**