– Skyter spurv med kanoner

– Man stopper verken fattigdom eller kriminelle tigger, ved å nekte folk å tigge på gata, mener 1. kandidat for Venstre i Oslo Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


– Det er kriminaliteten som enkelte tiggere utfører som er problemet, ikke selve tiggingen. Derfor må målrettet politiarbeid settes i verk mot dem som begår kriminalitet, sier Skei Grande (V) som mener det må være lov til å spørre om penger så lenge det ikke skjer på en aggressiv eller sjenerende måte.

I debatten om tigging har det vært etterlyst både nasjonale forbud mot tigging, og hjemler for kommunene til å hindre aggressiv tigging.

Tidligere justisminister Odd Einar Dørum (V) forslo senest 10.6.2009 følgende i Stortinget og fikk støtte fra samtlige borgerlige partier:

“Stortinget ber Regjeringen fremme nødvendige lovendringsforslag, slik at man åpner for at kommunene i politivedtekter kan innføre regler om bortvisning av personer som driver med aggressiv og sjenerende salg og tigging.»

– Aggressivt salg og tigging må man kunne hindre. Gata er en del av det offentlige rommet der man skal kunne ferdes uten å bli oppsøkt på aggressive og sjenerende måter, sier Trine Skei Grande (V).

Se også oppslag i VG:
– Kan ikke forby tigging for enkeltgrupper (VG)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**