Nei til Facebook og MSN i skoletimene

– Underholdning på nett hører fritiden til! Det er fullstendig uaktuelt å akseptere Facebook og chatting på MSN i skoletimene, sier Venstres stortingskandidat, Lars-Henrik Paarup Michelsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Skole

Han mener et strakstiltak på problemet med elektronisk lek og underholdning i skoletimene er å gi lærerne frihet til å velge læremidler.
– Faglærerne må selv få bestemme om det skal brukes elektroniske læremidler eller ikke. Dersom en lærer mener undervisningen blir best av å bruke fysiske bøker, ja da skal ikke han eller hun bli tvunget til å bruke elektroniske bøker, sier Paarup Michelsen.

Teknologi, pc

Han tror elektroniske bøker blir foretrukket i mange fag utelukkende for å spare penger.
– Jeg mistenker at skoleeierne tenker mer på budsjetter enn læringsutbytte når de går til anskaffelse av elektroniske læremiddel. For oss i Venstre er valg av læremidler en del av lærerens selvsagte metodefrihet, sier Paarup Michelsen.

Lars-Henrik Paarup Michelsen

I tillegg mener Venstrepolitikeren det er nødvendig å heve ikt-kompetansen i skolen.
– Vi må også sørge for at man får hevet lærernes kompetanse på bruk av ikt. For samtidig med at sosiale medier kan være forstyrrende på undervisningen, er pc og internett kommet for å bli i skolen. Da må lærerne også være komfortable i bruken av ny teknologi.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**