Venstre best på kunnskaps-, miljø- og næringspolitikk

En rekke organisasjoner har ni dager før valget vurdert partienes politikk. Venstre høster ros for partiets hovedsaker i valgkampen. — Siste ute er WWF og Rasmus Hansson som har vurdert partienes miljøpolitikk. – Skal du stemme borgerlig så stemmer du Venstre, sier generalsekretæren i WWF.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Venstre får skryt fra flere organisasjoner for sin politikk, særlig på miljø-, kunnskap- og næringspolitikk.

Venstre får skryt fra flere organisasjoner for sin politikk, særlig på miljø-, kunnskap- og næringspolitikk.
Foto: Caroline Roka

WWF har testet alle partiene i viktige miljøspørsmål, blant annet oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen, mål for reduksjon av klimautslipp og satsing på lyntog og elbiler. Vinnerne i testen er Venstre og SV. Arbeiderpartiet, Frp og Høyre kommer dårligst ut.

Les mer om WWFs vurdering.

Full klaff på næring
I august lanserte Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) sin karakterbok over partienes næringspolitikk. Den ga så og si full klaff for Venstre – og karakteren 5. NHO har vurdert “hvilken effekt partienes politikk for neste stortingsperiode vil ha på vekst, verdiskaping og arbeidsplasser i næringslivet”.

Det eneste som trekker ned for Venstres det er partiets energi- og klimapolitikk.
– Det lever vi godt med. Jeg tror tiden vil vise at også næringslivet ser seg tjent med en omstilling til lavutslippssamfunnet. Venstres syn på klima, kunnskap og verdiskaping henger nøye sammen, sier Lars Sponheim.

Les mer om NHOs vurdering.

 Det er partienes partiprogrammer som er utgangspunkt for en rekke organisasjones partiundersøkelser.

Det er partienes partiprogrammer som er utgangspunkt for en rekke organisasjones partiundersøkelser.
Foto: Venstre

Topper kunnskapstest
Abelias evaluering av hvor kunnskapsvennlige partiprogrammene er, plasserer Venstre på topp. Abelia er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. De har over 700 medlemsbedrifter innen IT, telekom, undervisning, forskning og konsulenttjenester.

– Venstre er tydelig og klar på målet om kunnskapssamfunnet og har gjennomtenkte tiltak. Venstre snakker om kunnskapsbasert næringsliv med troverdighet, sa Hilde Widerøe Wibe til Aftenposten da de presenterte en foreløpig undersøkelse i mars 2009.

Les mer om Abelias kunnskapstest.

Vil du vite mer om Venstre?
• Les: Miljø, kunnskap og velferd er viktigst for Venstre
• Er du usikker på valget: Ta en nøytral partitest. Vi guider deg videre til de beste.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**