— La Fagerborg beholde skjenkeretten

Skedsmo Venstres leder Boye Bjerkholt reagerer på det han mener er en overilt og altfor streng reaksjon mot Fagerborg hotell. — Her har det blitt lagt altfor stor vekt på den ene partens fremstilling av saken, og straffereaksjonen er lagt på et nivå som er helt hinsides enhver rimelighetsbetraktning, sier han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Vin

Foto: MK

Hovedutvalg for helse og sosial (HUH) i Skedsmo kommune vedtok enstemmig å frata Fagerborg Hotel skjenkeretten i minibar på hotellrommene i hele fire måneder, etter at mindreårige skal ha fått tilgang til alkohol fra minibaren. Venstre har ingen medlemmer av hovedutvalget, men Bjerkholt representerer partiet i formannskapet, som får saken på sitt bord onsdag 23. september.

Fagerborg Hotel har erkjent at det har vært et tilfelle der mindreårige har fått tilgang til alkohol fra minibar på hotellrommet. Hotellet har beklaget at minibaren ikke ble tømt slik rutinene deres foreskriver.

— Jeg velger å tro på hotellet når de sier at det var en menneskelig glipp som gjorde at minibaren ikke ble tømt for alkohol da nøkkelen ble utdelt til en mindreårig. Det skulle ikke ha skjedd, men jeg synes at vi som politikere skal være rause nok til å innse at alle mennesker kan gjøre feil. Siden dette handler om ett enkelt tilfelle, faller det da utenfor enhver rimelighet å frata hotellet bevillingen i hele fire måneder, mener Bjerkholt.

Han tyr til fotballens terminologi for å understreke urimeligheten i den straffen som har blitt foreslått:

— Fagerborg har fått rødt kort og suspensjon for resten av sesongen for en feil som egentlig bare kvalifiserer til gult kort. Jeg synes Fagerborg skal få det gule kortet, men få være med og spille videre, forklarer Bjerkholt.

Hovedutvalget har innstilt på at Fagerborg Hotel får inndratt all skjenkerett i tilknytning til gjesterommene ved hotellet i fire måneder. I formannskapsmøtet kommer Venstre til å foreslå at straffen omgjøres til en advarsel, og at Fagerborg Hotel får beholde skjenkeretten som før.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**