– Massiv mistillit mot lokaldemokratiet

– Dette er den rødgrønne formynderstaten på sitt verste. En sentralisert statlig innskrenking av skjenketidene er et hån mot lokaldemokratiet, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen i en kommentar til at den rødgrønne regjeringen vil stramme inn de statlige rammene for skjenketid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Ola Elvestuen mener lokaldemokratiet skal avgjøre skjenketidene.

Ola Elvestuen mener lokaldemokratiet skal avgjøre skjenketidene.
Foto: Caroline Roka

Venstre er sterk motstander av den statlige innstrammingen i åpningstidsrammene for alkoholservering. Forslaget fra regjeringen kan lese her.

– Den rødgrønne regjeringen viser her en massiv mistillit mot kommunestyrer og lokale folkevalgte. De bør selv kunne vurdere hvilke tiltak som kan settes inn mot eventuelle problemer knyttet til alkoholbruk. Skjenketidene er bare ett av mange virkemidler, og det finnes ingen nasjonale svar på slikt, sier han.

– Det kan ikke være sånn at statsråder og stortingspolitikere skal bestemme når myndige borgere skal kunne ta seg en øl. Venstre vil fjerne statlige reguleringer på skjenketider. Vi mener lokale myndigheter er fullt i stand til å finne de mest fornuftige åpningstidene i sine respektive kommuner, sier Elvestuen.

Venstre mener det ikke bør være statlige begrensninger på åpningstider i butikker eller for salg og skjenking av alkohol. Åpningstider må kunne fastsettes av den enkelte kommune.

– Den rødgrønne innstrammingen i åpningstiden vil kunne føre til økonomiske problemer og oppsigelser i utelivsbransjen, tror Elvestuen.

Les også sak på dagbladet.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**