Takk til Lars Sponheim

En takk for det Lars Sponheim har gjort for Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Et valg er over og med det også en epoke i Venstres historie. Med Venstre igjen under sperregrensen fant Lars Sponheim det nødvendig å trekke seg som leder. Det forstår vi. Det var nok en naturlig ting å gjøre i denne situasjonen. Det triste i dette er at Venstre og Sponheim blir straffet så hardt fordi mange velgere nettopp var enig med Venstre men stemte taktisk. Det var mange Venstre sympatisører som var livredde for at FrP skulle få for mye makt og dermed stemte rødgrønt for å være på den sikre siden. Det hjalp ikke at Lars Sponheim så til de grader var tydelig på den store avstanden det var mellom Venstre og FrP og at Venstre aldri ville kunne sitte i en regjering med FrP. Det var både riktig og modig av Lars å være klokkeklar på kjerneverdiene i Venstre slik han var i valgkampen. Forskjellene i verdisyn mellom Venstre og FrP var en av disse sakene. En annen sak var det klare “nei” til oljeboring i Lofoten. Venstre ser ut til å være det eneste partiet som tar “føre var — prinsippet” på alvor, og står for det. Vi føler at Venstre var valgets moralske vinner. At noen vil gi Venstre skylda for at det ikke ble en borgelig regjering er nesten komisk. Regjeringssamarbeid er noe man gjør med partier som står en nær i politikk og verdisyn. Nesten ikke noe annet parti står fjernere fra Venstre i dette enn FrP. Å kreve av Venstre at vi skulle samarbeide bredt på borgelig side er derfor helt urimelig. Fra Bø Venstre vil vi takke Lars Sponheim for å være så klar og prinsippfast på verdigrunnlaget gjennom hele valgkampen. Vi vil også takke for den fantastiske jobben han har gjort både i stortinget, i regjering og ikke minst for partiet. Selv om valget denne gangen ga en del rare utslag, nok mye av taktisk karakter, ser vi at Venstres verdier har gjenklang hos mange. Medlemstallene stiger takket være det tydelige budskapet fra Lars. Takk Lars fra Bø Venstre og lykke til videre med helt sikkert nye utfordringer!

For Bø Venstre
Per Espen Fjeld
Leder

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**