Etabler heller sprøyterom!

– Helsebyrådens forslag om å avgrense deler av Nygårdsparken til en form for fristed for narkomane er en dårlig idè. Istedet for et skur med innlagt vann bør byrådet heller etablere sprøyterom, sier bystyrerepresentant for Venstre, Idun Bortne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Nygårdsparken

Kan ikke øke konfliktnivået
– Et slikt fristed bidrar ikke til annet enn å øke konfliktnivået mellom beboere og de rusavhengige. Sprøyterom vil forhindre at sprøytesetting foregår over alt i parken.

I tillegg vil de narkomane få et renslig sted å sette sprøytene sine samtidig som helsepersonell vil kunne gripe inn dersom de narkomane tar en overdose, fortsetter Bortne.

– Sprøyterom er ikke en løsning på narkotikaproblemet. Løsningen er bedre forebygging, bedre behandlingstilbud og bedre ettervern, men sprøyterom bidrar til å holde rusavhengige i live inntil man kan få på beina et bedre behandlingstilbud, fortsetter Bortne.

Idun Bortne

– Å etablere et Bergens svar på Christiania vil bare gjøre situasjonen verre for beboerne ved Nygårdsparken og de rusavhengige selv. Nå må byrådet slutte å gå rundt grøten og iverksette tiltak som virker, avslutter Bortne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**