Husleie og kulturpolitikk

Roar Sollied fremmet på vegne V, SP, KrF og Rødt et forslag i fylkestinget om at Fylkesrådet må gå i nærmere dialog med kunstnerne og brukerne av Kysten fylkeskultursenter for å oppnå kulturpolitiske målsetninger ved senteret.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Forslaget var en oppfølger etter en interpellasjon fra Rødt om saka. Noe overraskende ble forslaget nedstemt, samtidig som AP og SV arresterte sin egen Fylkesråd for Kultur og Næring ved å fremme en forslag om en forlengelse av opptrappingstida for husleieøkninga til 6 år. Dette fikk enstemmighet.

-Dette gjelder mer enn husleietakster, det gjelder hvilken politikk vi skal ha overfør kunstnerne og kulturrelaterte bedrifter i Kysten, sier Roar Sollied. Han merker at dialogen med Fylkeskommunen er blitt betydelig dårligere etter at styret for Kysten ble nedlagt etter innføringen av parlamentarisme. Sollied var styreleder for Kysten i perioden 1999-2003.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**