Krever at endringer i biodieselavgiften fjernes nå

Venstre mener det er svært uheldig at regjeringen har forelått å innføre en avgift på biodiesel. Med dette vil regjeringen straffe viktig miljøinnsats og det skaper også usikkerhet knyttet til de fremtidige rammevilkårene for fornybar energi og miljøteknologi i Norge.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Se TV2Nyhetene: Venstre går til krig for biodiesel

Borghild Tenden

Foto: Venstre

– Nå påhviler det SV og de rødgrønne et ansvar for å støtte Venstres forslag i budsjettarbeidet i Stortinget. Venstre foreslår å reversere regjeringens forslag om reduksjon i fritaket for autodieselavgift. Det er av stor betydning at SV og de rødgrønne snarest sender ut et signal om de vil støtte dette forslaget slik at eksisterende produsenter som Uniol og evt. fremtidige investorer og produsenter kan være trygge på at vilkårene for satsingen på biodiesel er forutsigbar, sier Venstres medlem i Finanskomiteen Borghild Tenden.

– Det var SV i Finansdepartementet og den rødgrønne regjeringen som foreslo å redusere fritaket for autodieselavgift . Nå forventer jeg at de rødgrønne på Stortinget støtter Venstres forslag om å reversere denne miljøfiendtlige og næringsfiendtlige avgiftsøkningen, sier Tenden

Miljøtroverdighet
Representanter for regjeringen og regjeringspartiene tok i valgkampen til orde for at biodiesel og miljøteknologi var et område det skulle satses på. Da blir det helt feil å straffe de som vil satse på produksjon og bruk av mer miljøvennlig drivstoff.

– Det er meningsløst av regjeringen å foreslå å bruke milliaredbeløp på kvotekjøp og tiltak i utlandet i klimaarbeidet, og samtidig gå tilbake på viktige miljøtiltak det har vært bred enighet om i Stortinget. Da står ikke Norge frem som et godt eksempel i i klimaarbeidet, og det kan svekke vår troverdighet som pådriver i de klimaforhandlingene som skal foregå i København i år, sier Tenden

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**