Sats på Østre linje!

At Jernbaneverket får lov til å leke med tanken om å legge ned stasjoner på Østre linje viser at den Rød-grønne regjeringen kun administrerer AS Norge. De framstår som helt ambisjonsløse når det gjelder aktiv styring av jernbanens utvikling .

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Jærbanen

Foto: Øyvind Misje

Miljøvennlig

Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Det er trussel om å legge ned stasjoner sett i et sikkerhetsperspektiv. Det påpekes at det er færre reisende og i tillegg blir det færre togsett som trafikkerer Østre linje. Altså blir det en forringelse av tilbudet. Til de reisende. Dette kan ikke Venstre akseptere.

Regjeringen svikter de reisende fullstendig. Hadde de villet kunne de gjennom direktiv pålegge Jernbaneverket at driften av linjenettet skal inkludere eksisterende stasjoner. Å passivt tillate nedlegginger av stasjoner på Østre linje er med respekt å melde å gå baklengs inn i framtiden.

Det bør være rimelig enkelt å opprettholde alle stasjoner gjennom en kombinasjon av perrongutvidelser på de mest trafikkerte stedene og et lukkesystem på vognene som bare tillater åpne dører på vognene som er tilgjengelige fra perrongen. Det vil ikke koste all verden.

Venstre inviterer Kleppa til å kopiere venstres satsing på jernbanen . Venstre ønsker en rundbane i Østfold. I tillegg vil vi arbeide for et bedre, rimeligere og hyppigere kollektivtilbud for å ta vare på miljøet. Vi må satse nå for å ha det beste utgangspunkt for å løse miljøutfordringene for framtiden.
I tillegg bør pendlerne få den varen de betaler for !

Hobøl Venstre
Spydeberg Venstre
Askim Venstre
Trøgstad Venstre
Rakkestad Venstre
Eidsberg Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**