Fiskerikommunen Vardø

Vardø Venstre krever at Vardø Kommune foretar nødvendige investeringer og iverksetter tiltak i Vardø og Kiberg havner, slik at fremmedbåter igjen kan kaste sine øyne på Vardø som en attraktiv fiskerikommune. Dette vil komme servicenæringen til gode på sikt. Det vil gi økt aktivitet, økt inntjening, og bedre økonomi. Et attraktivt Vardø vil også være grunnlag for økt bosetting

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Det har i høst foregått et ganske så bra linefiske på bankene utenfor Øst-Finnmark.
En står flåte av båter fra Nordland og Troms deltar i dette fisket, og har i hovedsak stasjon ved fiskeindustrianlegg i Båtsfjord. Med denne store andelen av fremmedbåter har det til tider blitt ilandført så mye fisk at anleggene i Båtsfjord har vært nødt til å innføre reguleringer for å klare å ta unne de store kvanta fisk som ilandføres.

Det er kjent at fremmedfiskere også betyr mye for servicenæringen på de steder de har sin stasjon, ved at omsetningen øker og nye resurser tilføres det enkelte lokalsamfunn.

I Vardø har man ingen ting. Bare et par havner som er i ferd med å forfalle helt. Dette til tross for at det er fattet vedtak om at noe må gjøres. En havn med tilfredsstillende kaianlegg, og dertil hørende rorbuanlegg, ville gjort også Vardø og Kiberg attraktiv for fremmebåter. Ikke minst vil det også vært et signal til potensielle investorer om at man virkelig ønsker en maritim satsing i Vardø Kommune.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**