Fiskerikriminalitet

Vardø Venstre krever at ulovlig fiske blir straffet på en slik måte, og med så strenge reaksjoner at det aldri frister til gjentagelse. Forbrytelser skal få store konsekvenser, og i Vardø Venstre mener man at utestengelse kan være en passende reaksjon for ulovlig fiske. Fiskeridirektoratet må sammen med ansvarlig Departement finne løsninger som ivaretar de lovlydiges interesser på en tilfredsstillende måte, slik at disse ikke blir straffet for andres kriminalitet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Det har i år foregått et fritt fiske etter kongekrabbe utenfor 12 n. mil. Sonen innefor 12 n. mil har vært forbeholdt det regulerte fisk i form av kvoter pr. fartøy.

Fiskeridirektoratet og Kystvakten har avdekket at fartøy som deltar i det frie fisket i flere tilfeller har fisket innenfor 12. n. mil. Man er også blitt gjort kjent med at i Vest-Finnmark har fartøy med kvote fisket i regulert område, og i tillegg deltatt i det frie fisket. Enkelte fartøy har her falt for fristelsen til å rapportere at fisket er foregått utenfor 12. n mil, uten at dette har vært tilfelle.

De som er blitt tatt for ulovlig fiske er blitt bøtelagt og har i tillegg fått inndratt fangst.
Fiskeridirektoratet har beregnet at ulovlig fiske innenfor 12. n. mil er av et slikt omfang at det ikke blir aktuelt med noen form for refordeling i det regulerte fisket. Dette har medført at fisker som opptrer ærlig, og holder seg til de lover og regler som gjelder blir straffet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**