Vil ha åpen debatt om lobby

SVs Heikki Holmås har sendt et brev til alle de parlamentariske lederne og bedt om et møte for å diskutere retningslinjer for lobbyister og politikk. Trine Skei Grande vil heller ta denne debatten i det åpne rom.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


– Jeg synes det er litt merkelig at SVs parlamentariske leder Heikki Holmås i brevs form ber om et lukket møte med de andre partiene for å diskutere mer åpenhet og retningslinjer for lobbyisme når det ligger et forslag fra Venstre til behandling i Stortinget om nettopp dette temaet, sier en litt undrende Skei Grande til ANB.

Venstre ønsker en åpen diskusjonen og en vanlig stortingsbehandling om denne saken

Trine Skei Grande

Foto: Caroline Roka

– Jeg skjønner ikke helt hvorfor SV ikke kan ta denne diskusjonen i åpenhet i Stortinget slik vi gjør om andre saker, men heller vil ta denne diskusjonen bak lukkede dører, fortsetter hun.

– Venstre og SV har tidligere stått sammen om et lobbyregister, men SV synes å ha gått fra dette standpunktet da de selv kom i regjering, sier Skei Grande og minner om at SV stemte ned et slikt forslag i 2008.

Ber SV stemme for lobbyregister
Forslaget til Venstre er todelt. Det ene gjelder et lobbyregister på Stortinget det andre gjelder et lobbyregister i departementene og Statsministerens kontor.

– Jeg vil oppfordre SV og Holmås til å stemme for forslaget om et lobbyregister og gjerne komme med tilleggsforslag, sier Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**