Viktige advarsler fra Gjedrem

Venstres Borghild Tenden mener at sentralbanksjef Svein Gjedrem kom med mange og viktige advarsler til både stortingspolitikere, regjering og partene i arbeidslivet. – For norsk økonomi og norsk næringsliv er det svært viktig at oljepengebruken kommer raskt tilbake til normalt nivå og at både årets og neste års lønnsoppgjør blir svært moderat, sier Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


– Norsk arbeidskraft har aldri vært så dyr som dener nå. Da er det svært viktig at ikke konkurransekraften mot utlandet økerytterligerer gjennom et unødvendig høyt rentenivå og dermed press på kronekursog ved dyre lønnsoppgjør, sier Venstre medlem i Stortingets finanskomite Borghild Tenden.

For liten investeringsvilje
– Gjedrem hadde også en svært godt og viktig poeng da han påpekte at det norske skattesystemet gjør at folk investerer for lite i næringsvirksomhet. Tenden viser i den forbindelse til Venstres alternative statsbudsjett for 2010, hvor det både ble foreslått mindre oljepengebruk enn regjeringens opplegg og en lettelse i formuesskatten for investeringer i aksjer i norsk næringsliv.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**