Jobb til alle uten diskriminering i Eidsberg Kommune en realitet

Eu’s organ for diskriminering og rasisme har uttrykt bekymring for tilstanden for innvandrere når det gjelder mulighet for jobb, bolig, fra- fall i skolen og fattigdomsbekjempelse i Norge

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Anne Margrethe Larsen på asylmottak i Mandal

Foto: Stein Inge Dahn

Diskriminering er en viktig forklaring på overrepresentasjonen av innvandrere på arbeidsledighetsstatistikken. I media hører vi stadig om høyt kvalifiserte innvandere som sender inn jobbsøknad etter jobbsøknad, uten å bli kalt inn til intervju. Dette skjer til tross for et svært godt arbeidsmarked.

Dessverre vet vi at alt for mange diskrimineres, stikk i strid med liberale verdier om menneskeverd. Det er trist å lese om at godt kvalifiserte mennesker som bor i Norge har søkt på mer enn hundre jobber — uten å bli innkalt til et eneste intervju.
Eidsberg Venstre mener at offentlig sektor har et særlig ansvar for at det ikke skjer diskriminering på arbeidsmarkedet.

Eidsberg Venstre satser på arbeid for alle. Arbeid er viktig for den enkeltes økonomi og selvfølelse. Arbeid gir tilhørighet og selvrespekt. Arbeid er viktig for å opparbeide seg rett til en god alderspensjon, og sykepenger eller arbeidsledighetstrygd hvis uhellet skulle være ute. Og arbeid er viktig for likestilling i samfunnet mellom kvinner og menn, mellom landsdeler, og mellom vi som har bodd her fra før og de som har kommet til landet for å skape seg en bedre framtid gjennom å bidra til verdiskapning og velstand i sitt nye hjemland.

Mennesker som kommer fra et annet land, må også ha mulighet til å skape seg sitt gode liv i Norge. En kommune med borgere som har funnet sitt gode liv, er en rik kommune. Det vil gi seg utslag i all form for deltagelse i lokalsamfunnet.

Venstres framtidsvisjon er at politikken skal skape forutsetninger for dette, ikke være til hinder. At de politiske beslutninger vi gjør, skal utvikle, ikke innskrenke hver enkelt borgers mulighet til makt over sitt eget liv. Etter interpellasjonen fra Eidsberg Venstre i kommunestyret den 4 mars blir praksisen med å kalle inn innvandrere til intervju innført i Eidsberg kommune. Det er et meget positivt signal for å ta i fatt den diskrimineringen som foregår i arbeidsmarkedet.

Gjermund Stenrud
Eidsberg Venstre

blomst påske linjer

Foto: s-l

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**