STOR politisk takhøyde i Venstre!

I sin leder 9. mars antyder Vardens redaktør at Venstre har lav politisk takhøyde, med bakgrunn i et leserinnlegg samme dag undertegnet av Jon Ingebretsen fra Kviteseid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Ingebretsen har ingen tillitsverv i Venstre og uttaler seg ikke på vegne av partiet, kun på vegne av seg selv eller muligens på vegne av "Nei til EU". Jeg ønsker å gjøre det klart at hans leserinnlegg viser en stor mangel på demokratisk sinnelag: Ingebretsen hevder blant annet at det er rom for begge syn på EU-saken Venstre, mens han samtidig kommer med trusler mot JA-siden i partiet.

Jeg deler fullt og helt redaktørens syn på at dette er lite liberalt, men jeg tar sterkt avstand fra at dette representerer partiets holdning.

Unge Venstre er en sterk og positiv kraft i Venstre. Deres mot, deres liberale holdninger og "stå på" vilje fortjener ros og skal møtes med raushet. De unge ligger ofte foran i sin samfunnstenkning. De ser trendene, de vet hva som engasjerer ungdom og det er mer regelen enn unntaket at deres politikk på viktige områder etter hvert blir moderpartiets politikk.

Jeg har lyst til å sitere Venstres vedtekter fra det sted hvor mange andre partier har sin eksklusjonsparagraf:
" Venstre har tro på den åpne debatt i møte mellom ulike meninger. Derfor er vi i mot eksklusjonsparagraf. Det at et flertall skal kunne overprøve et mindretall ved å ekskludere mindretallet skaper ikke en god partikultur."

Torgeir Fossli

Foto: John Dana

Takhøyden i Venstre bevises gjennom at vi tåler Ingebretsens innlegg og ikke som Vardens redaktør har valgt å tolke det; at vi ikke tåler de liberale unge!


Torgeir Fossli, leder av Telemark VENSTRE

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**