Raja får Fritt Ords Pris 2010

Fritt Ords Pris for 2010 går til Bushra Ishaq og Abid Q. Raja. Raja får prisen for å ha skapt arenaer for dialogmøter med temaer som er viktige i det offentlige ordskiftet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


– Han har vært en energisk debattant i en konfliktfylt tid og skapt arenaer for dialogmøter som er viktige i det offentlige ordskiftet, heter det i begrunnelsen. fra Styret i Fritt Ord.

Ishaq har ifølge styret i Fritt Ord fått prisen fordi hun med sin klare forankring i muslimsk tro og miljø, og med sin argumentasjon og brubyggende form, har bidratt til å videreutvikle forståelsen av hva det vil si å leve i dagens flerkulturelle samfunn.

Fritt Ords Pris er institusjonens høyeste utmerkelse. Prisbeløpet er på 200.000 kroner til hver av de to mottakerne. De får også Fritt Ord-statuetten, som er signert Nils Aas.

Gratulasjoner

Trine Skei Grande

Foto: Caroline Roka

Parlamentarisk leder i Venstre Trine Skei Grande gratulerer Raja med prisen.

– Abid Raja er en dyktig og modig debattant som ikke minst gjennom sitt dialogarbeid har lyktes med å få svært sterke meningsmotstandere opp fra skyttergravene og inn på en mer konstruktiv debattarena for å bryne sine standpunkt ansikt til ansikt, sier Skei Grande.

– Abid har vært en pioner med sitt dialogarbeid og sin deltagelse i integreringsdebatten. Jeg er stolt over å ha en så modig og kunnskapsrik politiker i Venstres fremste rekke, sier Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**