— Tiggeforbud løser ingenting

Varaordfører i Skedsmo kommune, Boye Bjerkholt (V), reagerer kraftig på forslaget om forbud mot tigging. —Dette er å starte helt i feil ende. Tigging er først og fremst et symptom på et fattigdomsproblem. Skal man løse det, så må man gi tiggerne et alternativ og hjelpe dem til å komme seg opp på beina igjen, sier Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Fattigdom

Foto: Microsoft

I dagens Romerikes Blad tar politimester Jørgen Høidal til ordet for å sette inn et forbud mot tigging i de lokale politivedtektene i kommunene på Romerike. Han får støtte fra flere hold, men Venstre mener at et slikt forbud er en skivebom.

— Jeg tror ikke det er noen som setter seg på kne med lua i hånda fordi de synes det er gøy eller fordi de ønsker å plage folk. Det er heller et uttrykk for desperasjon og nød. Et forbud vil kanskje gjøre gatene penere, men vil bare gjøre situasjonen enda verre for noen av dem som har det aller verst i samfunnet. Det er en type sosial renovasjon som jeg ikke ønsker. Tiggeproblemet tydeliggjør noen store skjevheter i vårt samfunn, men vi løser ikke det ved å gjøre det forbudt å rekke ut en hånd og be om hjelp, avslutter Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**