Vil ha toghandling i stedet for rødgrønt prat

Dagen etter at regjeringspartiene stemte ned Venstres forslag om forsterket jernbanesatsing og vedlikehold, varsler Jens Stoltenberg mer penger til vedlikehold på jernbanen og oppstart av et utredningsarbeid for fornyelse og oppgradering av toginfrastrukturen på Østlandet, som skal være ferdig i 2013.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Trine Skei Grande

Foto: Daniel Rugaas

– Venstre har hele tiden pekt på at det er mulig og nødvendig med økte bevilgninger til jernbanen, og senest i Stortinget i går ble Venstres forslag om å starte arbeidet med fornyelse av infrastrukturen på Østlandet til flytogstandard, nedstemt av de rødgrønne, sier Trine Skei Grande.

Nå vil regjeringen utrede dette i tre år, istedenfor å stikke spaden i jorden og starte arbeidet.

– Her legges det opp til tre nye år med rødgrønt prat om jernbane i stedet for handling, sier Skei Grande.

– Dette blir bare komisk av Stoltenberg, sier Skei Grande.

Positivt med mer penger til jernbane
Men det er positivt at statsministeren varsler mer penger til jernbanen i revidert budsjett slik Venstre har tatt til orde for.

Tog

Foto: Microsoft

– Det som imidlertid var umulig for regjeringen for bare uker siden, er nå blitt fullt mulig. Det tegner et bilde av en regjering som mangler engasjement i jernbanepolitikken, men som har blitt presset til handling, avslutter Trine Skei Grande og viser til at samferdselsministeren ved ulike anledninger har uttalt at det ikke er mulig å bruke mer penger på vedlikehold på jernbanen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**