Mongstad: – Regjeringen har gitt opp miljøpolitikken

Regjeringen utsetter CO2-rensing på Mongstad. – Med denne beslutningen holder regjeringen stø kurs bort fra Stortingets vedtatte klimaforlik. Klimaforliket er fra regjeringens side nå uten reelt innhold, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 – Regjeringen holder nå stø kurs bort fra Stortingets vedtatte klimaforlik, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen.

– Regjeringen holder nå stø kurs bort fra Stortingets vedtatte klimaforlik, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen.
Foto: Caroline Roka

– CO2-rensingen på Mongstad var regjeringens prestisjeprosjekt. Når dette ikke blir noe av har regjeringen mistet den siste rest av sin miljøtroverdighet. Dette er en regjering som ikke evner å gjennomføre et eneste klimatiltak. De klarer ikke å gjennomføre et eneste fangstprosjekt i Norge i løpet av to stortingsperioder, sier Ola Elvestuen.

Norge en miljøsinke
– Utslippstillatelsen til Mongstad går ut i 2014, og vi kan ikke gi ny utslippstillatelse til Mongstad uten at rensing er på plass, sier Elvestuen.

 - Vi kan ikke gi ny utslippstillatelse til Mongstad uten at rensing er på plass, sier Elvestuen.

– Vi kan ikke gi ny utslippstillatelse til Mongstad uten at rensing er på plass, sier Elvestuen.
Foto: Flickr

Han mener det ikke er til å leve med at regjeringen bryter det aller viktigste miljøløftet de har gitt.
– Vi har lenge sett at regjeringens glideflukt bort fra de fleste løftene i miljø- og klimapolitikken. Etter seks år med en rødgrønn regjering er Norge blitt en miljøsinke. Nå må det settes i gang tiltak for å redusere Norges CO2-utslipp.

Tale uten innhold
Ola Elvestuen minner om statsministerens nyttårstale 1. januar 2007 hvor han bl.a. sa følgende: "Vår visjon er at vi innen syv år skal få på plass den teknologien som gjør det mulig å rense utslipp av klimagasser. Det blir et viktig gjennombrudd for å få ned utslippene i Norge, og når vi lykkes tror jeg verden vil følge etter. Dette er et stort prosjekt for landet. Det er vår månelanding".

– Dette viser seg nå å være ord uten innhold, sier Elvestuen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**