Ønsker å bruke spillvarme

Venstre ønsker å aktivt tilrettelegge for samarbeid mellom bedrifter og det offentlige slik at spillvarme kommer regionen tilgode. – I dag sløses det med verdifulle ressurser, sa Venstres Helge Solum Larsen da han fredag besøkte Fellekjøpets produksjonanlegg i Hillevåg. Fellekjøpet opplyser selv at de er positive til samarbeid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Helge Solum Larsen

Foto: Jon Arne Silgjerd

I dag bruker felleskjøpet kun 10 til 15 prosent av den energi som skapes som resultat av produksjonen.

Det er skal nå legges fram en regionel energi og varmeplan. I denne vil det bli mulig å skaffe oversikt over spillvermekilder. Felleskjøpet og Skretting i Hillevåg er slike kilder. Det nye LNG-anlegget i Tananger fra fått sterk kritikk av Fylkesmannen for å ikke legge opp til bruk av spillvarme, tilsvarende varmebehovet for 3000 boliger.

-Vi må klare å samordne regionen bruk av tilgjengelige energikilder , sier Solum Larsen. -Det vil være bra for bedriftene, bra for miljøet og bra for felleskapet.

Se mer på NRK Rogaland, her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**