Vil ha bedre ordninger for elbiler

Venstre foreslår tiltak for å øke bruken av elbiler, men blir stemt ned av regjeringspartiene. – Skuffende, sier Borghild Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


I et representantforslag på Stortinget har Venstre foreslått å opprette en tilskuddsordning for å stimulere til økt bruk av elbiler i offentlig flåtedrift, samt å fjerne moms på leasing av elbiler. Nå er det klart at regjeringspartiene stemmer ned Venstres forslag.

 Borghild Tenden vil innføre tiltak for å få flere elbiler på veiene.

Borghild Tenden vil innføre tiltak for å få flere elbiler på veiene.
Foto: Ingvild Boe Hornburg

– Jeg er skuffet, men ikke overrasket. Regjeringspartiene stemmer jo ned alt som kommer av forslag fra opposisjonen, sier Borghild Tenden.

“Regjeringspartiene sier de jobber for å få flere elbiler på norske veier. Samtidig vil de kommende tirsdag stemme ned forslag i Stortinget som nettopp har dette til formål”, skriver Bergens Tidende i dag.

Borghild Tenden mener en egen tilskuddsordning over statsbudsjettet må til for å få opp andelen elbiler i offentlig drift. Av 2.850 elbiler på norske veier, er bare 2 prosent eid av offentlige virksomheter.

– I stedet for å lede an i utviklingen, henger det offentlige kraftig etter når det gjelder bruk av elbiler. I kommunene er det ideelt med elbiler fordi det kjøres mange korte turer. I tillegg er det kostnadseffektivt, sier Tenden.

Du kan lese hvorfor regjeringspartiene stemmer ned Venstres forslag i innstillingen her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**