Kommunens fremtidige skolebad

Venstre vil ha vitale lokalsamfunn i fremtiden med velfungerende tilbud for innbyggerne også andre steder i kommunen enn i Arendal sentrum, skriver nestleder Cathrine Høyesen Hall i Arendal Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Cathrine Høyesen Hall

Foto: Jan Kløvstad

Velger man å legge ned alle skolebassengene til fordel for et badeland i Barbu, starter man etter min mening på fremtidsveien i stikk motsatt retning.

Enkelte politikere velger å kalle skolebassengene for «lokale badestamper», og det viser meg at de overhodet ikke ser verdien som disse bassengene har for innbyggerne rundt omkring.

For det første er det fint for elevene på den måten å få fysisk aktivitet inn i skolehverdagen i tillegg til gymnastikktimene. Bor vi i en kystkommune, er det også en viktig forutsetning å kunne beherske det våte element.

For det andre kan det utenom skoletid være et godt tilbud for voksne med dårlig rygg eller andre kroppslige plager. Og sist men ikke minst, bassengene er et samlingspunkt for lokalsamfunnets innbyggere i alle aldre. Særlig i vinterhalvåret er det en populær møteplass.

Ønsker man i årene som kommer et stabilt, og aller helst et økende antall innbyggere også i utkantstrøk, må man opprettholde en viss grad av kommunale tilbud for dem som bor der.

Badeland? Ja, gjerne det. Men da med private investorer og ikke på bekostning av skolebassengene.

Cathrine H. Hall

Arendal Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**