Uttalelse: Krever diplomatiske reaksjoner mot Iran

Venstre er dypt bekymret over menneskerettighetssituasjonen i Iran. Observatører har advart om henrettelser før lørdag 12. juni, som er ett-årsdagen for det omstridte presidentvalget i landet. I forbindelse med markeringen mot det illegitime valget må nå Norge vurdere nye diplomatiske skritt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Demonstrasjon i Iran

Foto: Facebook

Venstre ber den norske regjeringen ta initiativ til at FN sender en spesialutsending til Iran.

Valget i fjor var klart illegitimt, preget av juks, med undertrykkelse av fredelige demonstranter og tilsidesettelse av Irans egen grunnlov. Venstre tok derfor allerede i fjor til orde for at den norske regjeringen klart og tydelig markerer at Norge ikke anerkjenner Mahmoud Ahmadinejad som Irans president.

Venstre er skuffet over at Norge ikke gjør mer for å protestere mot de grove menneskerettighetsbruddene i landet og for å støtte den fredelige opposisjonen. Venstre minner også om at Norge har politikk for at bedrifter må vise samfunnsansvar i forhold til investeringer. Forholdene i Iran bør aktualisere slike vurderinger også her.

Uttalelse fra Venstres sentralstyre 11.06.2010

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**