Video:Bedre kår for lokale produsenter av alkohol

Lokale produsenter av øl, sider og vin har idag ikke anledning til demonstrasjonssalg eller til produktinformasjon på egne nettsider. Venstre vil endre reglene for å stimulere til mer nyskaping og næringsutvikling i distriktene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Se innslag på TV2-nyhetene: Denne epledrikken får ikke Nils selge fra gården sin

Gründerskap
Skei Grande er ikke i tvil om at loven som i dag forbyr bønder å selge egenprodusert øl, vin og brennevin direkte fra gården sin, må fjernes.

Trine Skei Grande på talerstolen under Venstres landsmøte 2010.

Foto: Daniel Rugaas

— Sånn type gründerskap vil vi jo ha. Det er jo fremtiden til norske bygder, sier hun til TV2.

Dagens lovverk forbyr lokale produsenter av øl, vin og brennevin, å selge varene sine direkte fra gården.

— Dette er en dusteregel som må fjernes, sier Skei Grande

Ingen trussel mot norsk alkoholpolitikk
— Dette er ikke en trussel mot norsk alkoholpolitikk, sier hun.

— Dette ville kanskje ført til at nordmenn og utlendinger hadde fått et mer positivt syn på hva de skal bruke alkohol til og opplevelsen som ligger rundt produksjonen. sier Skie Grande.

Alkohol

Foto: TN

Venstre foreslår at alkoholovgivningen endres slik at:

1)produsenter av alkoholholdige drikker tillates å informere om produktene sine på egne Internett-sider, slik Vinmonopolet i dag har adgang til.

2) det tillates at demonstrasjonssalg og servering ved besøk i produksjonslokaler eller tilknytning til disse, gitt nødvendig skjenkeløyve, og begrenset til det kvantum regjeringen finner naturlig, for eksempel samme regler som for taxfree innførsel av alkoholholdig drikke per person (ved salg over disk).

Se hele forslaget her: Representantforslag fra stortingsrepresentantene Borghild Tenden og Trine Skei Grande om å tillate salg av lokalprodusert alkohol direkte fra produsent og å tillate omtale av alkoholholdige produkter på produsentenes nettsider.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**