Klage på bygging som viste seg ikkje å vere heilt i samsvar med søknad

– Er det noe som helst av alt arbeidet her som er i samsvar med søknad og kva det er gitt løyve til, spurte Venstres Jan Kløvstad da planutvalet var på befaring på ein eigedom på Vestre Saltrød.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Les meir i Agderposten:

Må fjerne ulovlig brygge

Planutvalget viste ingen nåde: De vedtok enstemmig at hytteeieren må fjerne hele den ulovlige brygga mot Tromøysund.

(VIDAR FLØDE [email protected] 97 707 707)

– Er de noen av de omsøkte tiltakene som er utført i henhold til tillatelsen? spurte Jan Kløvstad (V) under befaringen på den påkostete hytteeiendommen i sjøkanten på Vestre Saltrød.

– Nei, svarte saksbehandler Johnny Nevisdal etter å ha tenkt seg om.

Langt ut over tillatelsen

Spørsmålet kom etter at saksbehandler Johnny Nevisdal hadde listet opp alle uregelmessighetene kommunens folk fant da de befarte eiendommen i mars i fjor:

l Naustet var bygget 1 m lenger enn tillatelsen gitt i 2002 og med ikke godkjent tilbygg mot uberørt areal mot øst.

l Bassenget var større og annerledes enn tillatelsen

l Bryggene var til dels mye større enn tillatelsen.

l En rekke trapper, murer og plattinger var ikke omfattet av søknad og tillatelse.

Etter å ha fått søknad om ettergodkjenning, godkjente administrasjonen – under tvil – det meste. Trebrygga mot vest som er bygget dobbelt så stor som godkjent (45 kvm) ble godkjent, men trebrygga på 45 kvm som overhodet ikke var søkt om, ble krevd fjernet.

Hytteeier Ove W. Paulsen påklaget vedtaket. Under planutvalgets befaring stilte han både med advokat Karsten Anfinsen og arkitekt Kari Huvestad.

– For drøyt

Men verken Paulsens bemerkning om at han var i Spania da byggingen skjedde, advokatens anførsel om at området er boligbyggeareal i kommuneplanen, og at brygga ikke sjenerer allmennheten – eller arkitektens påstand om at det blir styggere å rive enn la stå – lot til å imponere politikerne.

– Her har tiltakshaver tydeligvis strekt tillatelsen i alle retninger, for å si det pent, kommenterte Arne Austenå (Frp) i planutvalgets møte etterpå.

– Dette er for drøyt, mente Einar Halvorsen (H), som var enig med Kløvstad i at administrasjonen hadde ettergodkjent vel mye av ulovlighetene.

– Enig. I utgangspunktet prøver jeg å se på saken som om det ikke var bygget. Her ville vi ikke gitt tillatelse, fastslo Irene H. Aune (H).

Dermed besto lokalpolitikerne sin første lakmustest på den nye, ansvarlige strandsonelinjen varaordføreren tok til orde for etter fylkesmann Djupedals dialoginvitasjon gjennom Agderposten samme dag!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**