Gledelig snuoperasjon for familien Navrud

Venstre-leder Trine Skei Grande gleder seg over regjeringens snuoperasjon. – Svært gledelig for familien, men vi må samtidig huske at denne historien er et resultat av regjeringens innstramming i innvandringspolitikken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 - Først og fremst er det bra at Jens Stoltenberg nå varsler en regelendring, sier Skei Grande.

– Først og fremst er det bra at Jens Stoltenberg nå varsler en regelendring, sier Skei Grande.
Foto: Daniel Rugaas

Venstre har ved flere anledninger reagert på Utlendingsnemdas vedtak om kaste ut norsk-gifte Laila Navrud og hennes åtte måneder gamle sønn fra Norge. Årsaken var at hun har mistolket regelverket for arbeidstillatelser. I dag varslet statsminister Stoltenberg en regelendring som gjør at Laila Navrud får bli i Norge.

Bra med regelendring
– For det første er det bra at Jens Stoltenberg nå varsler en regelendring. Det er jeg kjempeglad for. Men det betyr ikke at han tar innover seg problemet med innvandringspolitikken. Dette kommer som et resultat av innstrammingen, UNE har bare fulgt regelverket da de viste henne ut, sier Trine Skei Grande til Dagbladet.no.

Skei Grande mener utkastelsen av den 28 år gamle kvinnen viser hvordan innstrammingen i politikken får praktiske konsekvenser.

Se også: TV2: — Alle vil ha Laila i Norge bortsett fra Ap

 - Man kan ikke ha et utelukkende fokus på innstramming, mener Elvestuen.

– Man kan ikke ha et utelukkende fokus på innstramming, mener Elvestuen.
Foto: Caroline Roka

Usammenhengende innstramming
– Denne saken er en uheldig konsekvens av regjeringens usammenhengende innstramming av innvandring og asylpolitikken. Når en kun har fokus på å stramme inn og at færrest mulig skal få opphold, rammer det også de som er produktive deltagere og lever godt integrerte liv, sier nestleder i Venstre Ola Elvestuen.

Les også: – Laila Navrud bør få bli!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**