I Oslo som i Bergen

Ap og SV kritiserer i tirsdagens BA byrådet for få saker til behandling i bystyret. Den kritikken stiller Venstre seg bak, men syns det er litt underlig at dette kommer fra partiene som i regjering har levert historisk få saker til Stortinget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Gamle Rådhus Bergen

"Demokratisk problem" og "maktmisbruk" er påstandene fra Terje Ohnstad og Oddny Miljeteig. Det kan man saktens mene om situasjonen i Stortinget og, der det i vår ble lagt fram kun 69 saker.

Dette er det laveste siden man begynte å føre nettstatistikk i 2000. At "det skjer for lite" er en tam unnskyldning fra minister Rigmor Aasrud.

Venstre mener åpenhet og offentlig debatt er et gode. Dagens regjering har dessverre en annen oppfatning, og leverer ferdigdebatterte saker til et Storting som ikke får gehør for innspill og suppleringer.

Miljødebatt Hordaland

Flertallsarrogansen fører til at selv saker regjeringspartiene har vært for i opposisjon blir stemt ned. "Alt som kommer fra opposisjonen skal som regel stemmes ned", konkluderte Per Olaf Lundteigen (Sp) med. Det er en underlig demokratiforståelse.

En bred debatt og diskusjon av saker bør være en selvfølge i et hvert liberalt demokrati. Kritikken kunne Miljeteig og Ohnstad like gjerne sendt til sin egen regjering.

Mads Munthe-Kaas

Mads Munthe-Kaas
Nestleder, Bergen Venstre

Innlegget sto på trykk i BA 23.7.2010

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**