Vil ha sjøkabel

I dag kommer ordfører i Ulvik Mona Hellesnes til Oslo for å møte statsministeren om den omstridte kraftledningen i Hardanger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Sammen med åtte-ti andre kommune- og fylkespolitikere fra Hordaland ble hun fredag ettermiddag bedt om å møte på toppen av regjeringsblokken kl. 14 tirsdag

Vil ha sjøkabel

Mona Haugland Hellesnes

Foto: Kari Østervold Toft

– Det er ny, uavhengig utredning av sjøkabel i stedet for luftspenn som gjelder. Mindre justeringer holder ikke, sier Hellesnes til Dagens Næringsliv.

Ulvik-ordfører Mona Hellesnes (V) forventer at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har noe nytt å legge fram på møtet i dag, ikke bare en repetisjon av budskapet om at kraftlinjen i Hardanger er vedtatt.

— De trenger i alle fall ikke repetere gamle argumenter, sier ordfører i Ulvik Mona H. Hellesnes (V) til NRK.

— Deres synspunkt og grunnlag for avgjørelsen hittil har vi hørt ganske mange ganger, så vi trenger ikke reise til Oslo for å høre den en gang til, sier Hellesnes til NRK.

Ny og uavhengig vurdering
Venstreleder Trine Skei Grande har tidligere tatt til orde for en tredjepartsvurdering av kraftledningen i Hardanger.

Trine Skei Grande

Foto: Daniel Rugaas

– Regjeringen må snu i spørsmålet om kraftlinjen i Hardanger, og få på plass en tredjepartsvurdering før det fattes nye vedtak, krever Venstres leder Trine Skei Grande.

– Hovedproblemet er at det ikke har vært uavhengige vurderinger av alternative løsninger. Alle vurderinger har vært gjort av organer kontrollert av regjeringen. Det svekker tilliten, sier Skei Grande.

Regjeringen må snu
Ordfører Mona Hellesnes har tidligere truet med å legge seg i lenker for å stoppe utbyggingen og tror nå at statsministeren ønsker en reell dialog.

— Jeg har tro på at regjeringen kan snu, hvis ikke så hadde det ikke vært noe vits i å delta på disse møtene, sier Hellesnes.

– Når vi blir innkalt på kort varsel til et møte på høyeste nivå, regner vi med at regjeringen ønsker å starte en dialog for å finne nye løsninger, sier Hellesnes til NTB.

Les også:
Vil endre energiloven for å redde Hardanger

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**