Om private barnehager og kvinnelige gründere

Jeg må innrømme at jeg ble svært overrasket da jeg leste innlegget fra Elisabeth Strengen Gundersen på vegne av Senterkvinnene onsdag 22.sept.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Rådyr

Foto: Tore Rykkel

Måten hun stempler private barnehageeiere som griske, systematisk utnyttere av billig arbeidskraft og leverandører av dårlige tjenester viser et bilde som er veldig langt fra min opplevelse av virkeligheten.
Eidsberg Venstre er glade for at det finnes gründere som ønsker å bidra til et mangfoldig næringsliv i kommunen vår, at det finnes noen som vil skape alternative tilbud til barna våre slik at vi som foreldre har mulighet til å velge og at det finnes private aktører som skaper konkurranse i markedet som igjen bidrar til å løfte kvaliteten både på private og offentlige tjenester. Og i forbindelse med barnehager ønsker vi spesielt å takke de kvinnene som tør å satse og lykkes med å skape en arbeidsplass til seg selv og noen til — og som med kompetanse og ekte engasjement lager gode oppvekstmiljøer for barna våre.

blomstereng

Foto: Helga

Mange private barnehager blir nettopp drevet av engasjerte kvinner. Eidsberg Venstre var, sammen med partileder Trine Skei Grande, for noen uker siden på besøk hos Marita Klund i Linnèa natur- og gårdsbarnehage i Hærland. Et strålende eksempel på en privat barnehage som vi gjerne ønsker flere av; kvinnelig gründer som starter opp et alternativt barnehagetilbud med fokus på nærhet til naturen, dyr og fysisk aktivitet — i tillegg som del av en næringsutvikling på gården.
Men det er kanskje stigmatiseringen fra Senterkvinnene jeg reagerer aller mest på. Jeg forstår ikke hvordan Senterpartiets kvinner kan skjære alle over én kam når de vet hvor stor bredde som finnes i norsk næringsliv i dag. Venstre er derimot et parti som ser enkeltindividene og enkeltbedrifter – og vi vil fortsatt jobbe for økt likebehandling av offentlige og private barnehager.

Maren Hersleth Holsen
leder i Eidsberg Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**