Fikk møte kandidatene

2. september fikk Bergen Venstres medlemmer møte personene som ønsker å toppe listen ved lokalvalget neste år. Syv kandidater måtte svare på alt fra byens utfordringer og skolenedleggelse til helsepolitikk og lederskap.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Hele femti medlemmer hadde funnet veien til Studentsenteret da Bergen Venstre inviterte til nyvinningen Møt Kandidatene.

 Mange var enige med Erlend om at engasjement vinner valget

Mange var enige med Erlend om at engasjement vinner valget

Anders Skoglund presenterte seg først. Gruppelederen i forrige periode understreket at Venstre måtte satse på de politiske sakene man har troverdighet på, som miljø og byutvikling. "Comeback Kid" Julie Andersland ønsker igjen å engasjere seg i Bergenspolitikken.
– Bergen må bli Norges gründerhovedstad og Venstre trengs for å få det til å skje, mente hun. Dagens gruppeleder Hans-Carl Tveit var nestemann:
– Frivillige organisasjoner må få bedre kår i byen vår, krevde han.

Erlend A. Horn ble valgt til ungdomskandidat i vår. Han mente “engasjement, engasjement og engasjement” er veien til valgseier neste høst. Åsta Årøen er nestleder i Hordaland Venstre. Etter mange år i Røde Kors og Kirkens Bymisjon brenner hun for de svakeste i samfunnet.

Se bilder fra møtet her

Trond W. Tveiten er bydelspolitiker på Laksevåg.
– Bergens største problem er mangelen på engasjement, mente han. Siste kandidat var nestleder i Bergen Venstre, Idun K. Bortne, som understreket hvorfor Venstre må vinne valget.
– Man skal kunne føle seg trygg i Bergen. Både de rusavhengige og nærområdet til Nygårdsparken må føle at de blir hørt, mente hun.

 Åsta Årøen var en av de inviterte kandidatene

Åsta Årøen var en av de inviterte kandidatene

Kandidatene ble grillet av møteleder Alf Helge Greaker, leder av Bergen Venstre, i tillegg til at publikum stilte spørsmål.
– Vi har ønsket en åpen og inkluderende prosess, og medlemmene har allerede gitt sine innspill to ganger. Og i dag ble de kanskje litt bedre kjent med kandidatene, håper han.
– Nå skal nominasjonskomiteen intervjue kandidatene, før innstillingen kommer i oktober.

Nominasjonsmøtet til Bergen Venstre er 6. november.

Les mer om prosessen her

Tekst og foto: Mads Myr Munthe-Kaas

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**