Fornuftig av regjeringen å snu om statlig skjenketid

Regjeringen dropper forslaget om å ïnnføre en statlig stopp av skjenking kl. 02.00. Venstre har vært sterk motstander av den statlige innstrammingen i åpningstidsrammene for alkoholservering, og mener det er kommunene selv som skal fastsette åpningstider i butikker eller for salg og skjenking av alkohol.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Les også: Statlig skjenkestopp fungerer ikke

Åpningstider må kunne fastsettes av den enkelte kommune. Forslaget om statlig skjenketid er næringsfiendtlig, kulturfiendtlig og en trussel mot kommunalt selvstyre.

Ola Elvestuen

Foto: Caroline Roka

– Det er fornuftig av regjeringen å trekke tilbake forslaget om statlige begrensninger i skjenketiden. Lokalpolitikerne klarer å tenke selv og fatte beslutninger om skjenketider uten hjelp fra regjeringen eller Stortinget, sier Venstres nestleder og gruppeleder for Venstre i Oslo Ola Elvestuen

– Det kan ikke være sånn at statsråder og stortingspolitikere skal bestemme når myndige borgere skal kunne ta seg en øl. Venstre vil fjerne statlige reguleringer på skjenketider. Vi mener lokale myndigheter er fullt i stand til å finne de mest fornuftige åpningstidene i sine respektive kommuner, sier Elvestuen.

– En rødgrønn innstramming i åpningstiden kunne ha ført til økonomiske problemer og oppsigelser i utelivsbransjen, tror Elvestuen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**