– Legg ned pelsdyrnæringen

– Igjen dokumenteres totalt uakseptable forhold i en rekke pelsdyrfarmer. Nå bør pelsdyrnæringen legges ned, sier nestleder i Venstre Ola Elvestuen. NRK viste søndag kveld nye sjokkerende bilder fra pelsdyrfarmer i Norge.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Det er et år siden sist dyrevernorganisasjoner dokumenterte uholdbare forhold ved norske pelsdyrfarmer.

Det er et år siden sist dyrevernorganisasjoner dokumenterte uholdbare forhold ved norske pelsdyrfarmer.
Foto: NRK

Det er bare et år siden forrige gang NRK dokumenterte sjokkerende forhold ved norske pelsdyrfarmer. Søndag kveld viste NRK nye bilder og videoer fra organisasjonene Nettverk for dyrs frihet og Dyrebeskyttelsen.

Les også NTB/ Dagsavisen: Siste sjanse for pelsdyrnæringen

Blir rasende
– Det er helt grusomt. Jeg blir rasende når jeg ser dette, sa tidligere Venstre-leder og landbruksminister Lars Sponheim til VG-nett etter avsløringene for et år siden.

Debatter på liberal.no: Når er nok nok?

– Som landbruksminister var jeg med på å fremme stortingsmeldingen om dyrehold og dyrevelferd i 2002. Vi sa at forholdene i pelsdyrnæringen var uakseptable, og at dersom næringen ikke klarer å bedre dem innen ti år bør den avvikles Det er nå tre år igjen, og vi ser at de ikke har gjort jobben godt nok, sa Sponheim til VG Nett i fjor.

 - Avtalen i Dyrevernmeldingen fra 2003 innebar at vi skulle se vesentlige forbedringer for pelsdyrene. Det ser vi ikke. Nå bør det være kroken på døren for denne bransjen, mener Ola Elvestuen.

– Avtalen i Dyrevernmeldingen fra 2003 innebar at vi skulle se vesentlige forbedringer for pelsdyrene. Det ser vi ikke. Nå bør det være kroken på døren for denne bransjen, mener Ola Elvestuen.
Foto: Caroline Roka

Nok er nok
– Avtalen i Dyrevernmeldingen fra 2002 innebar at vi skulle se vesentlige forbedringer i pelsdyrnæringen. Det har ikke skjedd noen ting. Når det ikke er gjort forbedringer etter åtte år har jeg ingen tro forbedringer for pelsdyrene. Sverige, Danmark, Sveits og Østerike har lagt ned sin pelsdyrnæring. Norge bør nå følge etter, sier Ola Elvestuen.

Debatterte pelsdyrnæringen i Stortinget
Senest i vår debatterte Stortinget forholdene i norske pelsdyrfarmer, etter at Venstre-leder Trine Skei Grande tok opp dette i en såkalt interpellasjon.

Skei Grande innledet debatten slik:
"For meg handler det om respekten for liv, en grunnleggende respekt for liv. Det handler også om graden av sivilisasjon: Måten mennesker behandler dyr på, sier noe om graden av sivilisasjon i et samfunn."

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**