– Tror på et liv etter jul

Bydelsstyrerepresentant Trond W. Tveiten håper bydelsstyrene overlever byrådets budsjettkutt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Byrådet har i sitt budsjettforslag foreslått å nedlegge bydelsstyrene for å spare opptil 13 millioner kroner. Budsjettforslaget kom før Bergen bystyre har fått evaluert bydelsstyreordningen. I forrige uke vedtok bydelsstyrene i Fyllingsdalen og Laksevåg sine uttalelser til bystyrets evaluering av bydelsstyrene. Begge bydelsstyrene går inn for å beholde og styrke nærdemokratiet i Bergen, skriver Sydvesten.

– Venstre ønsker et mer dymanisk og velfungerende bydelstyre. I tillegg til å gi det mer innflytelse ønsker vi å innføre et direktevalg til bydelstyremne. Slik kan borgerne i bydelene selv bestemme hvem som skal representere dem som i et skikkelig demokrati, mener Tveiten.

Venstre foreslo blant annet en prøveordning med direktevalg til bydelsstyrene, som åpner for at bydelslister kan stille til valg i nærdemokratiet.

Les mer her

Dokken sett fra Laksevåg
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**