– Kan ikke lenger akseptere forholdene i rusomsorgen

– Tilstanden i norsk rusomsorg er under enhver kritikk. Vi kan ikke akseptere at folk ikke møtes med verdighet. De fleste rusproblemene må løses i helsevesenet, og ikke i fengslene, sa Venstres nestleder Helge Solum Larsen da han i dag møtte Foreningen for human narkotikapolitikk på Stortinget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Helge Solum Larsen vil bedre norsk rusomsorg

Helge Solum Larsen vil bedre norsk rusomsorg
Foto: Frode Kleppe

Foreningen for human narkotikapolitikk organiserte i dag en demonstrasjon fra Jernbanetorget til Stortinget, der de etter appeller fra blant andre Solum Larsen ble invitert inn for å debattere norsk politikk på rusfeltet.

Forslag om svekket rusomsorg i Oslobudsjettet
– Egentlig burde kanskje denne demonstrasjonen bli holdt utenfor Oslo Rådhus. For akkurat nå sitter Venstre i innspurten av budsjettforhandlingene for Oslo kommune. I budsjettet er det flere forslag som vil bety strammere forhold for rusomsorgen, blant annet å nedlegge Natthjemmet. Ola Elvestuen i Oslo Venstre er klar på at dette kan ikke Venstre akseptere, sa Helge Solum Larsen.

Bedre rusomsorg stemt ned i Stortinget
– Men heller ikke dette huset skal ha god samvittighet, sa Solum Larsen og pekte på Stortinget. — Senest i april behandlet Stortinget forslag fra Venstre om en bedre rusomsorg gjennom blant annet 24 timers behandlingsgaranti, rett til individuelle planer for rusbrukere og et forsøksprosjekt hvor fastleger med spesiell kompetanse og interesse for ruspasienter kan gis anledning til å dele ut gratis egnet medikamentell behandling. Det rødgrønne flertallet stemte ned alle forslag.

Les mer:
Dette mener Venstre i ruspolitikken
Stiller krav til en bedre rusomsorg
Nødvendig med debatt om rusomsorgen

Se også forslag som er fremmet av Venstre i Stortinget:
Representantforslag fra stortingsrepresentantene Trine Skei Grande og Borghild Tenden om en bedre rusbehandling

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**