– Vil åpne for lokalt salg av vin og cider

Regjeringspartiene og Krf stemte fredag ned Venstres forslag om å liberalisere lovverket knyttet til lokal produksjon av alkoholholholdige produkt som bl.a. cider og vin. – Loven som forbyr bønder å selge egenprodusert øl, vin og brennevin direkte fra gården sin må fjernes, sier Borghild Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Mat, vin, glass

Foto: Microsoft

Landbruksminister Brekk har brukt sommeren på å reise rundt til bønder som driver med lokal produksjon av cider, øl, vin og brennevin. Han åpnet bl.a. et spritbrenneri i Sogn og Fjordane tidligere i høst.

Trenger gründere
– Det er jo denne typen gründerskap Norge og bygdene trenger. Det er jo fremtiden til norske bygder, sier Borghild Tenden.

Dagens lovverk forbyr lokale produsenter av øl, vin og brennevin, å selge varene sine direkte fra gården. Det er dette Venstre vil endre i sitt forslag i Stortinget. Forslaget fikk støtte fra Fremskrittspartiet og Høyre.

Borghild Tenden

Foto: Venstre

Ingen trussel mot norsk alkoholpolitikk
– Dette er ikke en trussel mot norsk alkoholpolitikk. Dette ville kanskje ført til at nordmenn og utlendinger hadde fått et mer positivt syn på hva de skal bruke alkohol til og opplevelsen som ligger rundt produksjonen, sier Borghild Tenden.

– Når turistene kommer til Norge, hadde Norge hatt større utbytte av at folk hadde tatt med seg kvoten sin med lokale produkter fra norske bygder, i stedet for tre flasker spansk rioja fra taxfree-butikken, understreker hun.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**