Venstre sier nei til Skreifjella vindmøllepark!

I dagens kommunestyre i Østre Toten stemte Venstre nei til videre konsekvensutredning av vindmøller på Totenåsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Gruppeleder for Venstre, Geir Rune Nyhus åpnet sitt innlegg med i dagens kommunestyre med å fortelle om arbeidet i partiet i forkant av dagens avgjørelse – For å ha et godt utgangspunkt for å ta en avgjøresle i denne saken har Østre Toten Venstre avholdt 4 møter viet til denne saken. Her har vi hatt besøk av blant annet Havgul AS og Naturnvernforbundet.

Med bakgrunn i Østre Toten Venstre sitt valgprogram og informasjonsmøtene fremmet Geir Rune Nyhus på vegne av Østre Toten Venstre en alternativ høringsuttalelse fra Østre Toten kommune.

– Toten er «Den trivelige bygda» blant annet fordi landskapet er åpent og vakkert. Både natur og kulturlandskap trenger et aktivt vern. Østre Toten Venstre ønsker derfor å verne om kulturlandskapet
på Toten, slik at vi kan bevare fremtidig trivsel i kommunen vår. Det må settes strenge estetiske krav til nybygg og restaureringer — kulturlandskapet må vernes.Venstre vil arbeide for et godt estetisk miljø gjennom å ta vare på og opparbeide kulturlandskapet. Vi må ta vare på Totenåsen som den naturperlen den er. Dette går bl.a. på å værerestriktiv med antall nye hytter og størrelse på disse, slik at vi ikke får hyttelandsbyer på Totenåsen. Totenåsen skal være et sted for friluftsliv og rekreasjon, tilgjengelig for alle. Gjennom et samarbeid mellom kommunen og allmenningene skal det legges til rette for bruk av Totenåsen. Totenåsen må verken bli en hyttelandsby eller et gjennomfartsområde! Det må være plass for alle til ro og rekreasjon.

Geir Rune Nyhus avsluttet sitt innlegg hvor han påpekte at dette betyr ikke at Østre Toten Venstre er i mot fornybare energikilder som vindkraft representerer, men viste til Eivind Brenna, fylkestingsrepresentant for Oppland Venstre, som har etterlyst en helhetlig energiplan for Oppland fylke på Fylkestinget i desember 2010. Også i Oppland Venstre er det enighet om at slike utbygginger, som krever store inngrep i omliggende område, kun skal gjennomføres på steder hvor infrastruktur allerede er tilgjengelig, og utbygging derfor er naturlig. Østre Toten Venstre er med bakgrunn i dette mot en eventuell vindmøllepark på Totenåsen, og ønsker derfor heller ingen konsekvensutredning av Skreifjella vindmøllepark. Sa Nyhus.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**