Skremmende, av Vardø Kommune

Det er med meget stor uro man nå registrerer at Vardø Kommune ikke har behov for ansatte med spesiell kompetanse, sier en mildt sagt forarget Terje Soløy i Vardø Venstre. Soløy, som er 1. kandidat til kommende kommunevalg, sier at det nå er på tide at det stilles spørsmål ved kompetansen til enhetsleder innen Pleie, Omsorg, Helse og Sosial.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


-Vardø kommune bryter loven ved ikke å ha tilsatt en fagutdannet Helsesøster, sier Soløy, og i tillegg neglisjerer enhetslederen bestilling fra Bystyret. Når man vet at en av kommunens ansatte har denne kompetansen, og tillegg har søkt stillingen, som faktisk er lyst ledig, ja så er det helt uforstående at stillingen fortsatt står vakant, sier Soløy.

-Kommunen har også som mål å få på plass en Kreftsykepleier. Da må man gå til det skritt å få dette på plass, mens vi enda har egne ansatte med den nødvendige kompetansen, sier venstremannen Soløy.
-Dersom det er økonomi som er hindringen, ja da har vi i alle fall ikke råd til både nytt basseng og flerbrukshus, sier han, og legger i samme åndedrag til at man nå faktisk må stille krav til administrasjonens disponeringer.

-Jeg har ikke lenger tillitt til enhetslederen sier Soløy. Vi må nå begynne å stille krav til kompetanse for de kommunale lederne. Vi må få på plass ledere som kan tenke samfunnsøkonomi. Forebyggende arbeid er faktisk mye rimeligere enn "brannslukking" sier han.
-Dette er ikke første gang Enhetsleder for omtalte etat, må svare for sine avgjørelser, og disponeringer.

-En ting er i alle fall sikkert, Vardø Venstre vil kreve at stillingen både som Kreftsykepleier og Helsesøster blir besatt snarest sier Soløy.
-Det vil være en fallitt erklæring om folk flytter fordi vi ikke ønsker å benytte oss av deres kompetanse, sårt tiltrengte kompetanse, avslutter Venstres 1. kandidat i Vardø.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**