Skuffet over manglende interesse for gründere

Venstres nestleder mener Stortingets næringskomite mangler interesse for kapitaltilgangen i gründerbedrifter. Komiteen avviste Venstres forslag om å bedre kapitaltilgangen til gründerbedrifter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Torsdag skal Stortinget behandle et forslag fra Venstre om vridning av offentlige hjelpemidler i startfasen for oppstartsselskaper med stort vekstpotensial

Forslaget går ut på å bedre de markedsbaserte mulighetene for å støtte de mest lovende ideene og innovasjon med risikokapital. Næringskomiteen på Stortinget støtter ikke forslaget.

Skuffet og sint
Venstres nestleder Helge Solum Larsen er skuffet og sint.

Helge Solum Larsen

Foto: Kåre Pettersen

– Hvis man fremmer konkret politikk som handler om innovasjonskraft og målretting av virkemiddelbruken ,så ender det ofte med at den sittende regjeringen ikke går spesielt inn i saken i det hele tatt. Det er denne saken et eksempel på, sier Solum Larsen til Finansavisen.

Venstre vil bla. erstatte dagens landsdekkende etablererstipend med en ordning der staten matcher beløpet fra investorer med tilsvarende beløp.

– Tanken med forslaget er å utløse enda mer sikkerhet rundt kapitaltilgangen ved å få tilgang til noen flere offentlige midler. Dette er et forsøk på å lage en offentlig-privat samarbeidsløsning, sier Solum Larsen.

Les hele saken side 20 – 21 i dagens papirutgave av Finansavisen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**