ALF HELGE GREAKER

Alf Helge er fylkestingsrepresentant for Venstre og nestleiar i Samferdselsutvalet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Alf Helge m/logo

Foto: Tor Blaha

Jeg heter Alf Helge Greaker (34 år), bosatt i Bergen (Årstad) og stiller som 2.-kandidat for Venstre på fylkestingslisten 2011.
Følg meg på Facebook og bloggen på Origo.

Min desidert viktigste sak blir KOLLEKTIVPOLITIKK. Jeg jobber til daglig som sjåfør i TIDE Buss og opplever kollektivkaoset både som ansatt og passajsjer. Dette vil jeg være med å rydde opp i. Det gjelder i hele fylket, men det er i Bergensregionen de største og vanskeligste prioriteringene må gjøres, som for eksempel:

Prioritere utbygging av Bybanen til alle bydeler.
Innføre restriktive tiltak på privatbilismen og bruke pengene på et utvidet kollektivtilbud.
Få orden på billettsystemet og korrespondanser, og kreve miljø og kvalitet i alle ledd.
Utvide trolleybussnettet og sette i gang med båtbusser.
Bygge en ny godshavn utenfor Bergen sentrum som sikrer brukernes behov for mange år fremover.
Jeg kommer med dagsaktuelle oppdateringer på Facebooksiden mens Origo er for andre meninger og saker jeg jobber med. Følg meg der!

Litt om bakgrunnen min
Jeg er født i Guatemala og er adoptivbarn som fikk vokse opp i Lyngdal, Vest-Agder. Etter å ha gått på allmenne fag ved Eiliert Sundt VGS i Farsund, flyttet jeg til Bergen etter russetiden i 1996. På ungdomsskolen engasjerte jeg meg i Unge Venstre mest på grunn av miljøpolitikken. Ved UiB tok jeg flere fag, inkludert religionsvitenskap og samfunnsøkonomi. I tillegg var jeg engasjert i studentpolitikken og satt blant annet i universitetsstyret 1,5 år i 1999-2000. Jeg har vært i arbeid siden det og har blant annet jobbet med spesialelever som SFO-assistent i et par år i tillegg til å ha vært ungdomsarbeider både i Olsvik og på Landås.I 2002 begynte jeg i tillegg å kjøre for buss for Gaia Trafikk/TIDE Buss, en jobb som jeg fortsatt trives godt med. Mange av disse stillingene har overlappet hverandre og jeg har hele tiden valgt å benytte kollektivtilbudet.

For litt over 2 år siden startet jeg på en bachelorgrad i sosialantropologi som deltid ved siden av jobb, et studium som er høyrelevant når man er engasjert i samfunnet.

Alt dette har vært med å overbevise meg at at et kollektivtilbud, grasrotsatsing i kulturlivet og tilpasset pedagogisk tilbud for alle, er noe som krever politisk styring av partier som ikke kun ser ting fra én side men kan ta noen tøffe prioriteringer.

Jeg er skiftarbeider, opptatt av friere kår for næringslivet og skapere, konsument av kulturlivet, avhengig av kollektivtilbudet i hele fylket, kritisk til konsumkultur, tilhenger av innvadnring og brenner for grønne byer. Derfor er jeg med i Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**