Vil bygge tre tårn

Venstre i Skedsmo vil bygge tre signalbygg i kommunen: bytårn i Lillestrøm, shoppingtårn på Strømmen og kunnskapstårn på Kjeller. — Vi trenger noe spenstig og flott som rammer inn byen og triangelet som skal fortettes, mener Venstre-politikerne Boye Bjerkholt og Anne Line Gudbjørgsrud.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Tre tårn

Foto: Kay Stenshjemmet, Romerikes Blad

De mener de tre tårnene i Skedsmo for eksempel kan legges disse stedene;

Lillestrøm: Bytårnet i Lillestrøm for eksempel på trekanttomta, StatoilHydro-tomta på venstre side når du kommer riksvei 159 sørfra når du er ute av Rælingstunnelen. Tårnbygget bør signalisere at byen er til for menneskene, er en levende kulturby som alle kan glede seg over og benytte. Bygget kan gjerne være i tre og spille på byens historie som flisby, men samtidig være moderne i utformingen og peke framover, fortsetter Bjerkholt og Gudbjørgsrud.

Strømmen: I Olausen-krysset når du kommer Strømsveien sørfra og inn til Strømmen sentrum, her har utvidet kommuneplanutvalg i behandlingen av kommuneplanen sist uke også åpnet for et høyhus. Her kan det bygges et høyhus som markerer inngangen til Strømmen sentrum og shoppingbyen Nå er ikke stedet, eller kjøpesenteret noen arkitektonisk perle nå, men et nytt, godt dreid tårn kan sette et nytt godt preg på stedet, mener de to Venstre-politikerne.

Kjeller: Ved Fetveien vis-à-vis flyplassen og forsvarets virksomhet, og med Kunnskapsbyen Lillestrøm og Høgskolen i Akershus på andre siden. Med en utvidet høyskole, der det et meldt inn behov for doble kapasitet og areal, kan man bygge et kunnskapens tårn. Tårnet her bør signalisere verdier som kunnskap, forskning og utvikling.

Les mer i Romerikes Blad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**