Klimatek til Trondheim

Klimatek vil være et avgjørende grep for å klare å kommersialisere klimaforskningen i Norge. Trondheim, med sine store forskningsmiljøer på blant annet SINTEF og NTNU, vil være et naturlig sted å lokalisere et slikt investeringsselskap.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Uttalelse fra Venstres landsstyre:

Det er et grunnleggende liberalt verdisyn å skape et økologisk likt utgangspunkt for alle generasjoner. Venstre vil gjøre Norge til et miljøpolitisk foregangsland; vi skal utvikle miljøteknologi og finne løsninger som også andre kan benytte. En slik omstilling er krevende, men gir nye muligheter. I en verden hvor miljøproblemene blir tydeligere, vil miljøbedrifter bli morgendagens vinnere.

Klima, miljø, vindmøller

Foto: Microsoft

Norge må utvikle og ta i bruk ny klimateknologi og endre levesett slik at utslippene av klimagasser reduseres kraftig samtidig som velferdsnivået opprettholdes. Norge må gå fra å være en fossilnasjon til å bli en fornybar nasjon, fra fossilnæring til fornybar og framtidsrettet næring.

Venstre har i sitt alternative statsbudsjett for 2011 foreslått å opprette et nytt statlig organ/investeringsselskap Klimatek som har som formål å investere i klimateknologi, klimagründere og miljøvennlig omstilling av eksisterende næringsliv. Venstre har foreslått at selskapets investeringskapital må være på minimum 1 mrd kroner, hvorav staten bidrar med 500 mill.

Venstre vil:
Opprette et nytt statlig investeringsselskap med formål om å investere i klimateknologi.
Selskapets investeringskapital må være på minimum 1 mrd kroner, hvorav staten bidrar med 500 mill.
Etablere hovedkontoret for det nye investeringsselskapet i Trondheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**