Video: Venstre med rekordmange lister til lokalvalget

Venstre stiller med 312 rene Venstre-lister til høstens lokalvalg. Ikke siden 1971 har partiet hatt flere lister. – Vi har bygget et fantastisk godt lag av Venstrefolk over hele landet. Vi er klare til å gå ut og vinne valget for folk og for Venstre. Vi har en stor jobb foran oss, men ikke på så lenge jeg kan huske har vi vært bedre forberedt, sier Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Odd Einar Dørum

Odd Einar Dørum
Foto: Venstre

– Svært gledelig og vi er nå godt rustet til lokalvalget, sier Venstres listegeneral Odd Einar Dørum. Han har vært Venstres sentrale motor, og har reist land og stand rundt for å motivere folk til å lage gode lister med lokale Venstre-politikere. – Det er bare én dødssynd ved et kommunevalg. Det er å ikke levere liste, understreker Dørum.

Les TV2 politisk.no: Rakk listefristen med seks minutter

Video hentet fra YouTube. For full video klikk her.

Listeras i Vestfold
I Vestfold stiller Venstre lister i samtlige kommuner.

Kåre Pettersen og Hilmar Flatabø

Kåre Pettersen og Hilmar Flatabø
Foto: Venstre

– Jeg har sett på historiske data helt tilbake til 1940. I løpet av de siste 70 årene har vi aldri stilt med Venstre-lister i samtlige kommuner i Vestfold, sier kommunestyrerepresentant i Stokke Venstre, Kåre Pettersen.
– Hvordan er dette mulig?
– Det er rett og slett bare knallhardt systematisk arbeid. Men Venstre er i vekst i Vestfold, og jeg tror vi har løsninger som veldig mange liker, sier fylkesleder i Vestfold Venstre Hilmar Flatabø.

I Oslo og Akershus stiller også Venstre lister i samtlige bydeler og kommuner.

Listevekst også i Møre- og Romsdal
– Det var ingen Tsunami som traff oss i 2009. Den fikk oss i kne. Men vi har reist oss. Vi går i samlet flokk, og vi er mer motivert enn på lang tid. Det er slik vi er. Det er det som er vår styrke, sier fylkesleder i Møre og Romsal Helge Hamre.

Gunn Berit Gjerde

Gunn Berit Gjerde
Foto: Venstre

Også i Møre og Romsdal øker Venstre antallet lister til høstens valg. Og i Sande tar 13 kvinner tak for å få kommunen opp fra jumboplassen i likestilling. De stiller like godt med en ren kvinneliste til valget.

– Knallhardt arbeid og over hundre telefoner. Slik oppsummerer landsmøtedeltager og listetopp Gunn Berit Gjerde arbeidet med listene i fylket.
– Et solid organisatorisk arbeid. I Nord-Trøndelag har vi ikke hatt flere Venstre-lister på 30 år, opplyser fylkesleder André N. Skjelstad.

Venstre ikke lenger minst
Venstres suksess med lokale lister, kan også endre partiets status. Etter lokalvalget er det ikke sikkert Venstre er Norges minste parti. Ifølge en oversikt fra TV2 har både KrF og SV færre lister enn Venstre til høstens valg.

Les TV2 politisk.no: SV minst

I en periode der flere andre partier sliter har Venstre de siste fire årene fått 2600 flere betalende medlemmer. En vekst på 44 prosent. Fristen for å melde inn navnelister til kommunevalget gikk ut torsdag kveld. I 2007 hadde partiet 297 rene lister. I 2011 er altså tallet 312 rene Venstre-lister.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**