– Norge må fordømme arrestasjonen av egyptisk blogger

Venstre er dypt bekymret over at en militærdomstol i Egypt har dømt den unge bloggeren Maikel Nabil til fengsel på grunn av en artikkel der han kritiserer militærregimet. – Det er skuffende å se dette tilbakeslaget for det egyptiske demokratiet, krever Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Trine Skei Grande

Foto: Ingvild Boe Hornburg

En militær domstol i Egypt dømte internett-aktivisten til tre års fengsel for å kritisere militærets rolle under demonstrasjonene i Egypt. Tjueseksåringen antas å være den første bloggeren fengslet i Egypt siden president Hosni Mubarak gikk av. Dette var den første rettssaken mot en blogger gjennomført av en militær domstol siden den Øverste Råd av forsvaret tok kontroll etter Mubaraks avgang 11. februar.

— Maikel Nabil må løslates. Jeg er bekymret for at rettssaken kan sette en farlig presedens i en tid når Egypt prøver å bevege seg bort fra Mubarak-epoken, sier Trine Skei Grande. Hun ber den norske regjeringen ta saken opp med regimet i Egypt og kreve at ytringsfriheten respekteres i det gryende egyptiske demokratiet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**