Urovekkende om Sellafield

Britiske myndigheter signaliserer nå at mengden av det mest farlige atomavfallet på Sellafield vil bli 2,5 til 3 ganger mer i 2015 enn det de tidligere har lovet. – Urovekkende, mener Helge Solum Larsen, nestleder i Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Det kom denne uken frem at britene ikke klarer å holde målet som var satt til å redusere mengden flytende avfall til 200 kubikkmeter i 2015. Nivået vil i stedet bli på 500—600 kubikkmeter i 2015. Dette mener Venstres nestleder at er helt uholdbart.

Helge Solum Larsen - Landsmøte 2011

Foto: Kenneth Gjesdal

– Et utslipp kan i verste fall vil føre til opp til 50 ganger mer radioaktivt nedfall i de mest forurensede områdene i Norge etter Tsjernobyl-ulykken, kun ni timer etter utslippet, på peker Solum Larsen.

– Det finnes kun ett akseptabelt utfall av denne saken for Norge, og det er at anlegget avvikles. Nå må regjeringen for alvor legge press på britiske myndigheter, sier Solum Larsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**