Venstre tok opp barns beste i utlendingssaker

I dag tok Venstre opp forholdene til barns beste i utlendingssaker. – Jeg står i Venstres og den Castbergske tradisjon med barnelovene — lover som fortsatt er aktuelle i dag. For du skal aldri dømme barn for det foreldrene har gjort, sa Trine Skei Grande, leder i Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Venstre mener at Norge er et godt land å vokse opp i sett i forhold til de aller fleste andre land.

– Men jeg er bekymret for de barna som ikke har det bra — eller som blir rammet urettmessig – og kanskje unødvendig — av innvandringspolitikken vår generelt, og utvisningspraksisen vår spesielt, sa Skei Grande.

Les interpellasjonen her.

Venstre er glad for at saken til Marie Amelie førte til endringer i loven, men er ikke fornøyd med at regjeringen kun er interessert i å endre loven når det er arbeidsmarkedets behov som skal imøtekommes.

— Det er skuffende at regjeringens engasjement kun våkner når det er snakk om tilpassning til arbeidsmarkede og ikke når vi tar opp problemstillinger folk møter når de blir glad i hverandre og får barn, påpeker Skei Grande.

Fjell skole

Foto: Stine Bjørndal Osnes

Skei Grande hadde klare utfordringer til statsråden.

– Mener statsråden at tiden barn lever ulovlig i Norge ikke skal telle når opphold på humanitært grunnlag skal avgjøres? Hvor mye skal allmennpreventive hensyn telle når barn er involvert? Er statsråden åpen for at vi kanskje har gått litt langt når det gjelder å "statuere eksempler" på at det ikke lønner seg å oppholde seg ulovlig i Norge?

Storberget valgte å vise til den kommende meldingen om barn på flukt i stede for å svare på spørsmålene fra Skei Grande.

Her kan du lese referat fra debatten(Venstres sak er sak 3):

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**